45 38 22 72
post@dyrevennvestfold.no

Dyrevenn Vestfold

Dyrevenn Vestfold ble opprettet i juni 2019 og er en frittstående, frivillig organisasjon, uten binding til andre organisasjoner. Vårt formål å hjelpe dyr i nød, primært katter.

Dyrevenn Vestfold skal:

  • Hjelpe og/eller ta hånd om hjemløse dyr, dyr som står i fare for å bli avlivet eller bli hjemløse, samt dyr fra hjem som av spesielle grunner ikke er skikket for dyrehold.
  • Sørge for at dyrene i organisasjonens varetekt får nødvendig medisinsk behandling, tak over hodet, mat og omsorg.
  • Omplassere dyr til gode og trygge hjem.

Miabua

”Miabua” er hjelpesenteret vårt, og hjertet i driften til Dyrevenn Vestfold. Miabua er egentlig et kattepensjonat, og vi leier for tiden åtte av ni bur der. I de periodene det ikke er katter i pensjonatet, disponerer vi alle rommene. Det trengs, for som regel har vi mellom 15 og 25 katter her! Siden hjelpesenteret som regel er overfylt må flere dyr dele rom, og heldigvis er mange så trygge at de bor i gangen og ellers der de får plass. Over garasjen, som ligger vegg-i vegg med hjelpesenteret, har vi eget rom med kontor/klubblokale og isolatbur. Her huser vi ofte kattunger og ungkatter, som får god plass til å leke og utfolde seg.

Miabua er åpen for besøk tirsdager og torsdager kl. 17 – 19. Da kan du bare stikke innom uten å ha avtale på forhånd. Passer ikke denne tiden, er det mulig å avtale besøk utenom vanlig åpningstid. Ta kontakt på telefon 453 82 272 eller på Facebook-chatten.

Driften vår

Alt arbeid som utføres for Dyrevenn Vestfold, enten det er styrearbeid, administrasjon, praktisk arbeid i Miabua eller i felt, er på frivillig basis. I enkelte tilfeller betaler vi en beskjeden kjøregodtgjørelse til de som kjører mye, og på dugnader og lange vakter kan det vanke pølser eller et stykke pizza. Utover dette får de frivillige ingen ting. «Gulroten» er at en av dem kan bli hedret med tittelen «Årets Dyrevenn» som deles ut på Årsmøtet.

Den største utgiftsposten er veterinærtjenester og medisiner som står for omtrent 70% av budsjetterte utgifter. Videre betaler vi en beskjeden husleie og strøm i Miabua, og så går det naturlig nok en god slump penger til kattemat og sand. Vi får donert en del mat, men siden vi trenger ganske mye spesialfôr for sarte mager, syke nyrer og urinveier etc., må det meste kjøpes inn til normal pris.

Her forteller vår frivillige Hilde litt om arbeidet med kattene i Miabua